-
Ingrediënten:-
4 verse tongfilets -
1 theelepel zeezout -
2 citroenen -
1/2 geraspte kokosnoot -
1 dl melk -
2 teentjes knoflook -
1 theelepel geraspte ui
-
-
Bereiding:-
Voeg aan de melk 1/2 dl water toe en breng het mengsel aan de kook -
Giet het kokende vocht over de geraspte kokos en laat zo een half uur staan -
Leg een doek in een zeef en giet de melk en kokos erin -
Druk de doek uit, vang het sap op -
Snijd de rauwe tongfilets met een zeer scherp mesje schuinsweg in uiterst dunne schijfjes, bestrooi deze met het zeezout en giet er het sap van 2 citroenen over -
Laat de vis zo 4 uur staan op een koele plaats -
Schep de schijfjes vis uit het citroensap, laat ze uitlekken en leg ze in een met knoflook ingewreven schaal -
Voeg de geraspte ui en de kokosmelk toe -
en zet het mengsel nog een half uurtje in de koelkast -
Serveer dit als een viscocktail in wijde glazen
-