• IngrediĆ«nten:


    • 4 verse tongfilets

    • 1 theelepel zeezout

    • 2 citroenen

    • 1/2 geraspte kokosnoot

    • 1 dl melk

    • 2 teentjes knoflook

    • 1 theelepel geraspte ui

  • Bereiding:


    • Voeg aan de melk 1/2 dl water toe en breng het mengsel aan de kook

    • Giet het kokende vocht over de geraspte kokos en laat zo een half uur staan

    • Leg een doek in een zeef en giet de melk en kokos erin

    • Druk de doek uit, vang het sap op

    • Snijd de rauwe tongfilets met een zeer scherp mesje schuinsweg in uiterst dunne schijfjes, bestrooi deze met het zeezout en giet er het sap van 2 citroenen over

    • Laat de vis zo 4 uur staan op een koele plaats

    • Schep de schijfjes vis uit het citroensap, laat ze uitlekken en leg ze in een met knoflook ingewreven schaal

    • Voeg de geraspte ui en de kokosmelk toe

    • en zet het mengsel nog een half uurtje in de koelkast

    • Serveer dit als een viscocktail in wijde glazen