Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg aardappelen
- Zout
- 2 kropjes radicchio (rode sla)
- 1 kleine mango
- 200 gr Franse geitenkaas
- 180 gr gepelde hazelnoten
- 25 gr boter
- 1 dl melk
- 2 theelepels majoraan
- Versgemalen zwarte peper
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
- Was de kropjes radicchio en snijd ze in dunne reepjes
- Schil de mango, snijd de plakken van de pit en snijd deze in stukjes
- Snijd de geitenkaas in stukjes
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
- Roer er de boter en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
- Voeg de majoraan en peper toe
- Schep de radicchio en de mango erdoor en warm de stamppot op zacht vuur nog enkele minuten door; de radicchio moet wel knapperig blijven
- Schep op het laatst de kaas en de hazelnoten door de stamppot
- Breng de radicchiostamppot op smaak met zout en peper