Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen
    • Zout
    • 2 kropjes radicchio (rode sla)
    • 1 kleine mango
    • 200 gr Franse geitenkaas
    • 180 gr gepelde hazelnoten
    • 25 gr boter
    • 1 dl melk
    • 2 theelepels majoraan
    • Versgemalen zwarte peper


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
    • Was de kropjes radicchio en snijd ze in dunne reepjes
    • Schil de mango, snijd de plakken van de pit en snijd deze in stukjes
    • Snijd de geitenkaas in stukjes
    • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin
    • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
    • Roer er de boter en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
    • Voeg de majoraan en peper toe
    • Schep de radicchio en de mango erdoor en warm de stamppot op zacht vuur nog enkele minuten door; de radicchio moet wel knapperig blijven
    • Schep op het laatst de kaas en de hazelnoten door de stamppot
    • Breng de radicchiostamppot op smaak met zout en peper