Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 2 Quornschnitzels
    • 500 gr vastkokende aardappelen
    • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
    • 2 gedroogde chilipepertjes
    • 400 gr broccoli in roosjes
    • 2 kleine rode uien in schijfjes
    • 1 teen knoflook in plakjes
    • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes
    • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
    • Zout
    • Versgemalen zwarte peper


  • Bereiding:

    • Boen de aardappelen schoon en snijd ze in grove stukken
    • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de chilipepertjes even aan
    • Verwijder de pepertjes en bak de aardappelen afgedekt ± 5 minuten tot ze
      beetgaar zijn
    • Schep ze regelmatig om
    • Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim water en zout in 4-5 minuten beetgaar
    • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de Quornschnitzels op matig vuur in
      ± 5 minuten mooi bruin
    • Schep de ui en de knoflook met de rozemarijn en de tijm door de aardappelen en bak de
      aardappelen zonder deksel in ± 4 minuten goudbruin
    • Giet de broccoli af.
    • Schep de gebakken aardappeltjes en de broccoli op 2 borden en leg de Quornschnitzels
      ernaast
    • Lekker met knoflookmayonaise
    • Tip: u tovert de mediterrane aardappeltjes om in Oosterse aardappeltjes, als u in plaats
      van olijfolie roerbakolie gebruikt en de rozemarijn door koriander vervangt