Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 2 Quornschnitzels
- 500 gr vastkokende aardappelen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 gedroogde chilipepertjes
- 400 gr broccoli in roosjes
- 2 kleine rode uien in schijfjes
- 1 teen knoflook in plakjes
- 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
-
Bereiding:- Boen de aardappelen schoon en snijd ze in grove stukken
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de chilipepertjes even aan
- Verwijder de pepertjes en bak de aardappelen afgedekt ± 5 minuten tot ze
beetgaar zijn - Schep ze regelmatig om
- Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim water en zout in 4-5 minuten beetgaar
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de Quornschnitzels op matig vuur in
± 5 minuten mooi bruin - Schep de ui en de knoflook met de rozemarijn en de tijm door de aardappelen en bak de
aardappelen zonder deksel in ± 4 minuten goudbruin - Giet de broccoli af.
- Schep de gebakken aardappeltjes en de broccoli op 2 borden en leg de Quornschnitzels
ernaast - Lekker met knoflookmayonaise
- Tip: u tovert de mediterrane aardappeltjes om in Oosterse aardappeltjes, als u in plaats
van olijfolie roerbakolie gebruikt en de rozemarijn door koriander vervangt