Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 2 Quornschnitzels
    • 2 eetlepels olie
    • 2 theelepels Kashmiri masala (potje Patak’s)
    • 3 eetlepels fijngehakte gepelde pistachenootjes
    • 1 eetlepel fijngeknipt bieslook
    • 2 eetlepels fijngehakte koriander
    • 3 kleine, gehalveerde trostomaten
    • 50 gr geraspte geitenkaas
    • 150 gr couscous
    • 1/2 heel fijn gesnipperde rode ui
    • 1/2 eetlepel fijngehakte munt
    • Zeezout
    • Versgemalen peper


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Roer de olie en de Kashmiri masala door elkaar
    • Bestrijk de schnitzels met 1 ruime eetlepel olie en leg ze in een wijde lage ovenschaal
    • Schep er de pistachenootjes, het bieslook en 1 eetlepel koriander door en strijk het
      pistachemengsel over de schnitzels uit
    • Zet de tomaatjes ernaast en strooi de geitenkaas erover
    • Bak de Quornschnitzels in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar
    • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en schep er de rode
      ui met de munt en de rest van de koriander door
    • Breng de couscous op smaak met zout en peper
    • Schep de couscous in het midden op 2 warme borden, leg de Quornschnitzels erop en zet
      de tomaatjes ernaast