Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- Voor de marinade:
- 2 tenen knoflook uit de pers
- het sap van 1/2 citroen
- 3 eetlepels versgeknipte peterselie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Voor de dressing:
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 theelepels honing
- 2 theelepels mosterd
- 5-6 eetlepels olijfolie
- Verder:
- 2 pakjes Quornfilets (8 stuks)
- 750 gr venkelbollen
- 1 ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 el groene olijvenpasta
-
Bereiding:- Roer een marinade van de knoflook, het citroensap de peterselie, de azijn en de olijfolie
- Schenk dit over de Quornfilets, wentel ze erin en laat ze 2 uur staan
- Knip de stelen en het groen van de venkel, snijd de bollen in vieren en kook ze 6 minuten
- Halveer de ui en snijd de helften in partjes
- Klop een dressing van het citroensap, de balsamicoazijn, de honing, de mosterd en de
olijfolie - Verhit een contactgrill of grillpan en rooster de Quornfilets aan beide kanten 3 minuten
- Verhit een wok, schenk er 3 eetlepels olijfolie in en roerbak de ui goudbruin
- Schep de venkelkwarten erbij en roerbak die 3 minuten mee
- Roer er 2 eetlepels olijvenpasta bij en laat die smelten
- Knip het venkelgroen en nog wat peterselie fijn en schep dit bij de venkel
- Verdeel de venkel over 4 borden, leg op elk bord 2 Quornfilets en schep er wat dressing
over