Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • Voor de marinade:
    • 2 tenen knoflook uit de pers
    • het sap van 1/2 citroen
    • 3 eetlepels versgeknipte peterselie
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Voor de dressing:
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • 2 theelepels honing
    • 2 theelepels mosterd
    • 5-6 eetlepels olijfolie
    • Verder:
    • 2 pakjes Quornfilets (8 stuks)
    • 750 gr venkelbollen
    • 1 ui
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 el groene olijvenpasta


  • Bereiding:

    • Roer een marinade van de knoflook, het citroensap de peterselie, de azijn en de olijfolie
    • Schenk dit over de Quornfilets, wentel ze erin en laat ze 2 uur staan
    • Knip de stelen en het groen van de venkel, snijd de bollen in vieren en kook ze 6 minuten
    • Halveer de ui en snijd de helften in partjes
    • Klop een dressing van het citroensap, de balsamicoazijn, de honing, de mosterd en de
      olijfolie
    • Verhit een contactgrill of grillpan en rooster de Quornfilets aan beide kanten 3 minuten
    • Verhit een wok, schenk er 3 eetlepels olijfolie in en roerbak de ui goudbruin
    • Schep de venkelkwarten erbij en roerbak die 3 minuten mee
    • Roer er 2 eetlepels olijvenpasta bij en laat die smelten
    • Knip het venkelgroen en nog wat peterselie fijn en schep dit bij de venkel
    • Verdeel de venkel over 4 borden, leg op elk bord 2 Quornfilets en schep er wat dressing
      over