Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 100 gr peultjes
    • 200 gr worteltjes
    • 200 gr bleekselderij
    • 5 stoneleeks of 1 bosje bosuitjes
    • 150 gr oesterzwammen
    • Verse peterselie
    • Stukje verse gemberwortel van 2 cm
    • 250 gr eiermie
    • 5 eetlepels olie
    • 2 tenen knoflook
    • 1-2 bakjes Quorn ‘naturel’
    • 100 gr taugé


  • Bereiding:

    • Haal de peultjes af, kook ze 3 minuten en spoel ze koud
    • Snijd de wortel en de bleekselderij in luciferdunne reepjes, de stoneleeks in stukjes van 4
      cm en de oesterzwammen in reepjes
    • Hak 4 eetlepels peterselie fijn
    • Schil en rasp het stukje gemberwortel
    • Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak, stort hem in een zeef, spoel hem koud,
      schep hem terug in de pan en roer er 1 eetlepel olie door
    • Verhit de wok op hoog vuur, schenk de olie erin en pers de knoflook erboven uit
    • Schep de groenten, de gember en de Quorn in de pan en bak dit al omscheppend 5
      minuten
    • Schep de mie en de taugé erdoor en bak nog even
    • Strooi de peterselie erover
    • Lekker met zoete chilisaus