Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 100 gr peultjes
- 200 gr worteltjes
- 200 gr bleekselderij
- 5 stoneleeks of 1 bosje bosuitjes
- 150 gr oesterzwammen
- Verse peterselie
- Stukje verse gemberwortel van 2 cm
- 250 gr eiermie
- 5 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 1-2 bakjes Quorn ‘naturel’
- 100 gr taugé
-
Bereiding:- Haal de peultjes af, kook ze 3 minuten en spoel ze koud
- Snijd de wortel en de bleekselderij in luciferdunne reepjes, de stoneleeks in stukjes van 4
cm en de oesterzwammen in reepjes - Hak 4 eetlepels peterselie fijn
- Schil en rasp het stukje gemberwortel
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak, stort hem in een zeef, spoel hem koud,
schep hem terug in de pan en roer er 1 eetlepel olie door - Verhit de wok op hoog vuur, schenk de olie erin en pers de knoflook erboven uit
- Schep de groenten, de gember en de Quorn in de pan en bak dit al omscheppend 5
minuten - Schep de mie en de taugé erdoor en bak nog even
- Strooi de peterselie erover
- Lekker met zoete chilisaus