Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • Olijfolie
    • 1 eetlepel fijngehakt vers basilicum
    • 1 eetlepel fijngehakte majoraan.
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 fijngehakt teentje knoflook
    • 500 gr tomaten in stukjes
    • 350 gr Quorn in kleine stukjes
    • Zout
    • Peper
    • 1 eetlepel rode pesto
    • 3/4 dl rode wijn
    • 3 bosuitjes in ringen
    • 1 eetlepel verse basilicum
    • 1 eetlepel verse majoraan


  • Bereiding:

    • Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie en fruit daarin 1 eetlepel fijngehakte verse
      basilicum en 1 eetlepel fijngehakte majoraan
    • Voeg 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook toe en bak het geheel 2 minuten
    • Voeg 500 gr tomaten in stukjes toe en laat, met het deksel op de pan, 10 minuten
      sudderen
    • Snijd de 350 gr Quorn in kleine stukjes en bestrooi die met zout en peper
    • Wrijf de tomatensaus boven een andere pan door een zeef
    • Roer de stukjes Quorn, 1 eetlepel rode pesto en 3/4 dl rode wijn door de saus en laat de
      saus zonder deksel 15 minuten zachtjes sudderen
    • Roer 3 bosuitjes in ringen, 1 eetlepel vers basilicum en 1 eetlepel verse majoraan door de
      saus en verwarm de saus nog 2 minuten