Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- Olijfolie
- 1 eetlepel fijngehakt vers basilicum
- 1 eetlepel fijngehakte majoraan.
- 1 gesnipperde ui
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 500 gr tomaten in stukjes
- 350 gr Quorn in kleine stukjes
- Zout
- Peper
- 1 eetlepel rode pesto
- 3/4 dl rode wijn
- 3 bosuitjes in ringen
- 1 eetlepel verse basilicum
- 1 eetlepel verse majoraan
-
Bereiding:- Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie en fruit daarin 1 eetlepel fijngehakte verse
basilicum en 1 eetlepel fijngehakte majoraan - Voeg 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook toe en bak het geheel 2 minuten
- Voeg 500 gr tomaten in stukjes toe en laat, met het deksel op de pan, 10 minuten
sudderen - Snijd de 350 gr Quorn in kleine stukjes en bestrooi die met zout en peper
- Wrijf de tomatensaus boven een andere pan door een zeef
- Roer de stukjes Quorn, 1 eetlepel rode pesto en 3/4 dl rode wijn door de saus en laat de
saus zonder deksel 15 minuten zachtjes sudderen - Roer 3 bosuitjes in ringen, 1 eetlepel vers basilicum en 1 eetlepel verse majoraan door de
saus en verwarm de saus nog 2 minuten
- Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie en fruit daarin 1 eetlepel fijngehakte verse