aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 750 g rundsgehakt

    • 120 g gehakte ham

    • 120 g varkensgehakt

    • 1 fijngehakte ui

    • 2 gehakte knoflookteentjes

    • 3 el peterselie

    • 40 g broodkruim

    • Melk

    • 2 eieren

    • Peper

    • Zout

    • 1/4 tl pepersaus

    • 3 hardgekookte eieren

    • 1 ui in schijfjes

    • 1 laurier

    • 3 el dorge sherry


  • Bereiding:


    • Doe gehakt, ham, ui, knoflook en peterselie in een grote kom

    • Week de broodkruimels en wat melk en knijp ze droog

    • Voeg ze bij het vlees samen met de 2 eieren, peper, zout en pepersaus

    • Draai door de moulinette

    • Maak van de helft van het vlees en rechthoek van 30 cm bij 10 cm

    • Leg de hardgekookte eieren in het midden

    • Bedek met het resterende vlees om een rol te vormen

    • Draai in dubbele kaasdoek en knoop goed vast

    • Breng een pan water aan de kook en voeg ui, laurier en sherry toe – vervolgens de worst

    • Zet er een deksel op en laat 2 uur sudderen

    • Serveer warm of koud met tomaten, sla, radijzen en olijven