aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
750 g rundsgehakt -
120 g gehakte ham -
120 g varkensgehakt -
1 fijngehakte ui -
2 gehakte knoflookteentjes -
3 el peterselie -
40 g broodkruim -
Melk -
2 eieren -
Peper -
Zout -
1/4 tl pepersaus -
3 hardgekookte eieren -
1 ui in schijfjes -
1 laurier -
3 el dorge sherry
-
-
Bereiding:-
Doe gehakt, ham, ui, knoflook en peterselie in een grote kom -
Week de broodkruimels en wat melk en knijp ze droog -
Voeg ze bij het vlees samen met de 2 eieren, peper, zout en pepersaus -
Draai door de moulinette -
Maak van de helft van het vlees en rechthoek van 30 cm bij 10 cm -
Leg de hardgekookte eieren in het midden -
Bedek met het resterende vlees om een rol te vormen -
Draai in dubbele kaasdoek en knoop goed vast -
Breng een pan water aan de kook en voeg ui, laurier en sherry toe – vervolgens de worst -
Zet er een deksel op en laat 2 uur sudderen -
Serveer warm of koud met tomaten, sla, radijzen en olijven
-