aantal personen: 4
Ingrediënten
-
250 gr bruine bonen -
1 ui -
1 groene paprika -
250 gr champignons -
500 gr mager spek in sneetjes van ca 1 cm dik -
Boter -
1 teentje knoflook -
1 el tomatenpuree -
1 el mosterd -
1 koffielepel oregano -
1.5 l runderbouillon -
250 gr volle rijst -
2 tomaten -
Peper -
Zout
Bereiding:
-
De dag vooraf: -
Zet de bonen onder water en laat ze een nachtje wekenDe dag zelf:
-
Giet de bonen door een zeef en laat ze uitlekken -
Pel de ui -
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd beide groenten in dobbelsteentjes van ca 1 cm -
Wrijf de champignons schoon en snijd ze in 4 -
Ontzwoerd het spek en snijd het in stukken van ca 5 cm -
Bak deze in een nootje boter en voeg er de ui, de paprika en de champignons aan toe -
Pel het teentje knoflook en pers dit na ca 3 minuten over de groenten -
Roer er vervolgens de tomatenpuree, de mosterd en de oregano onder -
Voeg er tenslotte de bonen aan toe en overgiet de bereiding met 5 dl runderbouillon -
Laat ca 50 minuten sudderen en roer regelmatig om -
Als de bereiding te droog wordt, voegt u er een beetje water aan toe -
Kook, na ca 30 minuten, de rijst in de overige bouillon gaar -
Pel en ontpit de tomaten -
Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca 2 cm en voeg deze op het laatste ogenblik bij de bonenstoverij -
Breng op smaak met peper en zout -
Schep op 4 borden een lepel rijst en leg er de bonenstoverij rond -
Serveer dit gerecht met een rode landwijn