aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 250 gr bruine bonen

  • 1 ui

  • 1 groene paprika

  • 250 gr champignons

  • 500 gr mager spek in sneetjes van ca 1 cm dik

  • Boter

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el tomatenpuree

  • 1 el mosterd

  • 1 koffielepel oregano

  • 1.5 l runderbouillon

  • 250 gr volle rijst

  • 2 tomaten

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • De dag vooraf:

  • Zet de bonen onder water en laat ze een nachtje weken

    De dag zelf:


  • Giet de bonen door een zeef en laat ze uitlekken

  • Pel de ui

  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd beide groenten in dobbelsteentjes van ca 1 cm

  • Wrijf de champignons schoon en snijd ze in 4

  • Ontzwoerd het spek en snijd het in stukken van ca 5 cm

  • Bak deze in een nootje boter en voeg er de ui, de paprika en de champignons aan toe

  • Pel het teentje knoflook en pers dit na ca 3 minuten over de groenten

  • Roer er vervolgens de tomatenpuree, de mosterd en de oregano onder

  • Voeg er tenslotte de bonen aan toe en overgiet de bereiding met 5 dl runderbouillon

  • Laat ca 50 minuten sudderen en roer regelmatig om

  • Als de bereiding te droog wordt, voegt u er een beetje water aan toe

  • Kook, na ca 30 minuten, de rijst in de overige bouillon gaar

  • Pel en ontpit de tomaten

  • Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca 2 cm en voeg deze op het laatste ogenblik bij de bonenstoverij

  • Breng op smaak met peper en zout

  • Schep op 4 borden een lepel rijst en leg er de bonenstoverij rond

  • Serveer dit gerecht met een rode landwijn