Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 krop sla
    • 1/2 kg uitgedopte erwten
    • 60 gr boter
    • 60 gr bloem
    • 2 liter kippenbouillon
    • Peper
    • Zout
    • 2 sneden wit brood
    • 2 uien
    • 25 gr kervel
    • 15 posteleinblaadjes
    • Kervelpluksels


  • Bereiding:

    • Neem een ruime braadpan
    • Versnijd de uien en stoof ze aan in een weinig boter
    • Snijd de sla in fijne reepjes en doe ze bij de gestoofde uitjes
    • Laat ze eventjes uitzweten
    • Bestrooi met bloem
    • Voeg er dan de erwten aan toe, doe er de bouillon bij en breng aan de kook
    • Voeg er de sneden brood bij en laat zachtjes gaar koken
    • Mix, kruid en haal door een zeef
    • Doe er voor het opdienen enkele klontjes boter bij en versier met kervelpluksels en
      posteleinblaadjes