Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 krop sla
- 1/2 kg uitgedopte erwten
- 60 gr boter
- 60 gr bloem
- 2 liter kippenbouillon
- Peper
- Zout
- 2 sneden wit brood
- 2 uien
- 25 gr kervel
- 15 posteleinblaadjes
- Kervelpluksels
-
Bereiding:- Neem een ruime braadpan
- Versnijd de uien en stoof ze aan in een weinig boter
- Snijd de sla in fijne reepjes en doe ze bij de gestoofde uitjes
- Laat ze eventjes uitzweten
- Bestrooi met bloem
- Voeg er dan de erwten aan toe, doe er de bouillon bij en breng aan de kook
- Voeg er de sneden brood bij en laat zachtjes gaar koken
- Mix, kruid en haal door een zeef
- Doe er voor het opdienen enkele klontjes boter bij en versier met kervelpluksels en
posteleinblaadjes