Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 50 gr boter
    • 40 gr bloem
    • 6 1/2 dl kalfs- of kippenbouillon
    • 200 gr rijpe, vlezige tomaten
    • 1 sjalotje
    • Peper
    • Zout
    • 1 eetlepel boter
    • 1 1/2 eetlepel kleine dobbelsteentjes wortel
    • 1 1/2 eetlepel kleine dobbelsteentjes sperzieboontjes
    • 3/4 eetlepel kleine dobbelsteentjes bleekselderij
    • 3/4 dl room


  • Bereiding:

    • Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat het mengsel 2-3 minuten fruiten
    • Voeg van het vuur af de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat haar 30-40 minuten sudderen
    • Veeg de tomaten schoon, snijd ze in tweeën en knijp het zaad eruit
    • Snijd ze klein en doe ze met het gehakte sjalotje en de boter in een pan
    • Breng ze op smaak en kook ze tot een dikke brij
    • Wrijf ze door een zeef en voeg ze aan de soep toe
    • Kook intussen de worteltjes in een beetje bouillon en de selderij en de boontjes in wat water
    • Schuim de soep af, voeg de room toe en controleer de smaak
    • Voeg de groenten toe en breng de soep voorzichtig tegen de kook aan