Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 50 gr boter
- 40 gr bloem
- 6 1/2 dl kalfs- of kippenbouillon
- 200 gr rijpe, vlezige tomaten
- 1 sjalotje
- Peper
- Zout
- 1 eetlepel boter
- 1 1/2 eetlepel kleine dobbelsteentjes wortel
- 1 1/2 eetlepel kleine dobbelsteentjes sperzieboontjes
- 3/4 eetlepel kleine dobbelsteentjes bleekselderij
- 3/4 dl room
-
Bereiding:- Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat het mengsel 2-3 minuten fruiten
- Voeg van het vuur af de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat haar 30-40 minuten sudderen
- Veeg de tomaten schoon, snijd ze in tweeën en knijp het zaad eruit
- Snijd ze klein en doe ze met het gehakte sjalotje en de boter in een pan
- Breng ze op smaak en kook ze tot een dikke brij
- Wrijf ze door een zeef en voeg ze aan de soep toe
- Kook intussen de worteltjes in een beetje bouillon en de selderij en de boontjes in wat water
- Schuim de soep af, voeg de room toe en controleer de smaak
- Voeg de groenten toe en breng de soep voorzichtig tegen de kook aan