aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 25 gr boter

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 1 uitgeperst teentje knoflook

    • 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper

    • 1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaat

    • 750 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden pompoen

    • 7 1/2 dl bouillon

    • Zout

  • Bereiding:


    • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten

    • Voeg de fijngehakte rode peper en de stukjes tomaat toe en fruit alles nog 4 minuten

    • Voeg de blokjes pompoen en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken tot de stukjes pompoen uiteen zijn gevallen en de soep licht is gebonden

    • Maak de soep op smaak met wat zout