Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 400 gr pompoenvlees
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 1/4 liter instant kippenbouillon
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- 75 gr langkorrelrijst
- 100 gr boter
- 2 sneetjes witbrood
- 2 dl water
-
Bereiding:- Snijd het pompoenvlees in blokjes en hak de ui en de knoflook fijn
- Breng de bouillon aan de kook en kook de groenten in 20 minuten gaar
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Breng intussen de rijst met 2 dl water aan de kook, zet, zodra het
water kookt, het vuur lager en laat de rijst met het deksel op de pan in 15
minuten gaar worden - Pureer het pompoenmengsel en roer er de rijst door
- Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes en bak die onder voortdurend
omscheppen in de helft van de boter krokant - Roer de rest van de boter door de hete soep en serveer met de
croutons