Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 400 gr pompoenvlees
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 1/4 liter instant kippenbouillon
    • Peper
    • Zout
    • Nootmuskaat
    • 75 gr langkorrelrijst
    • 100 gr boter
    • 2 sneetjes witbrood
    • 2 dl water


  • Bereiding:

    • Snijd het pompoenvlees in blokjes en hak de ui en de knoflook fijn
    • Breng de bouillon aan de kook en kook de groenten in 20 minuten gaar
    • Kruid met peper, zout en nootmuskaat
    • Breng intussen de rijst met 2 dl water aan de kook, zet, zodra het
      water kookt, het vuur lager en laat de rijst met het deksel op de pan in 15
      minuten gaar worden
    • Pureer het pompoenmengsel en roer er de rijst door
    • Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes en bak die onder voortdurend
      omscheppen in de helft van de boter krokant
    • Roer de rest van de boter door de hete soep en serveer met de
      croutons