Aantal personen: 3
-
Ingrediënten- 1 pompoen
- 1 flinke ui
- 1 teentje knoflook
- 1 winterpeen
- 1 groentebouillonblokje
- Kerrie
- Versgemalen peper
- 1 laurierblad
- 3 kruidnagels
- Ketjap
- Verse peterselie
- Slagroom
-
Bereiding:- Fruit de gesnipperde ui en knoflook en fruit een lepel kerrie en de in
stukjes gesneden pompoen mee - Voeg 1/2 liter water, het bouillonblokje, de geraspte wortel, peper,
het laurierblad, de kruidnagels, een scheutje ketjap en gehakte peterselie
toe en laat dit 15-30 minuten koken - Verwijder de laurier en de kruidnagels en pureer de soep (bv door alles
door een zeef te wrijven) - Roer van het vuur af een scheut slagroom door de soep
- Bestrooi de soep ter garnering voor het opdienen met nog wat
peterselie
- Fruit de gesnipperde ui en knoflook en fruit een lepel kerrie en de in