Aantal personen: 3


  • IngrediĆ«nten

    • 1 pompoen
    • 1 flinke ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 winterpeen
    • 1 groentebouillonblokje
    • Kerrie
    • Versgemalen peper
    • 1 laurierblad
    • 3 kruidnagels
    • Ketjap
    • Verse peterselie
    • Slagroom


  • Bereiding:

    • Fruit de gesnipperde ui en knoflook en fruit een lepel kerrie en de in
      stukjes gesneden pompoen mee
    • Voeg 1/2 liter water, het bouillonblokje, de geraspte wortel, peper,
      het laurierblad, de kruidnagels, een scheutje ketjap en gehakte peterselie
      toe en laat dit 15-30 minuten koken
    • Verwijder de laurier en de kruidnagels en pureer de soep (bv door alles
      door een zeef te wrijven)
    • Roer van het vuur af een scheut slagroom door de soep
    • Bestrooi de soep ter garnering voor het opdienen met nog wat
      peterselie