Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 325 gr verse pompoen
    • 2 theelepels vers limesap
    • 75 gr (1/3 kopje) gedroogde garnalen
    • 2 sjalotten
    • 2 verse rode pepers
    • 2 verse groene pepers
    • 1 theelepel trassi
    • 250 ml (1 kopje) dikke kokosolie
    • 750 ml (3 kopjes) dunne kokosolie
    • Zout naar smaak
    • 4 verse zoute basilicumbladeren


  • Bereiding:

    • Schil de pompoen, maar laat een beetje schil achter, zodat de pompoen
      bij het koken niet uit elkaar valt
    • Giet het limesap over de pompoen en laat hem 20 minuten staan
    • Doe de gedroogde garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassi in een
      vijzel en stamp tot een gladde massa is ontstaan
    • Giet de dikke kokosmelk in een steelpan en breng die aan de kook
    • Voeg de kruidenmassa onmiddellijk toe en laat het geheel, al roerend, 5
      minuten koken
    • Voeg de pompoen toe, temper het vuur en laat de soep 10 minuten zacht
      doorkoken
    • Voeg dan de helft van de dunne kokosmelk toe en breng het met zout op
      smaak
    • Breng de soep opnieuw aan de kook en laat haar doorkoken tot de pompoen
      gaar, maar nog niet zacht is
    • Voeg tenslotte de overgebleven kokosmelk en de basilicumbladeren toe,
      roer alles goed door elkaar, breng de soep opnieuw aan de kook en dien haar
      op