Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 325 gr verse pompoen
- 2 theelepels vers limesap
- 75 gr (1/3 kopje) gedroogde garnalen
- 2 sjalotten
- 2 verse rode pepers
- 2 verse groene pepers
- 1 theelepel trassi
- 250 ml (1 kopje) dikke kokosolie
- 750 ml (3 kopjes) dunne kokosolie
- Zout naar smaak
- 4 verse zoute basilicumbladeren
-
Bereiding:- Schil de pompoen, maar laat een beetje schil achter, zodat de pompoen
bij het koken niet uit elkaar valt - Giet het limesap over de pompoen en laat hem 20 minuten staan
- Doe de gedroogde garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassi in een
vijzel en stamp tot een gladde massa is ontstaan - Giet de dikke kokosmelk in een steelpan en breng die aan de kook
- Voeg de kruidenmassa onmiddellijk toe en laat het geheel, al roerend, 5
minuten koken - Voeg de pompoen toe, temper het vuur en laat de soep 10 minuten zacht
doorkoken - Voeg dan de helft van de dunne kokosmelk toe en breng het met zout op
smaak - Breng de soep opnieuw aan de kook en laat haar doorkoken tot de pompoen
gaar, maar nog niet zacht is - Voeg tenslotte de overgebleven kokosmelk en de basilicumbladeren toe,
roer alles goed door elkaar, breng de soep opnieuw aan de kook en dien haar
op
- Schil de pompoen, maar laat een beetje schil achter, zodat de pompoen