Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 1 pak soepprei
    • 3 uien
    • 50 gr boter
    • 500 gr aardappelen
    • 1 liter bouillon
    • Peper
    • Zout
    • Nootmuskaat
    • 1 liter melk
    • 1 grote aardappel
    • 20 gr boter
    • 1 eierdooier
    • 1/2 dl verse room
    • Boter


  • Bereiding:

    • Reinig de prei, was deze en hak de prei fijn
    • Reinig en was de uien en snipper ze fijn
    • Smelt de boter, voeg de groenten toe en fruit ze
    • Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes
    • Voeg de aardappelen, de bouillon en de kruiden bij de gefruite groenten en kook alles
      gaar
    • Mix de soep of draai haar door een roerzeef
    • Voeg de melk bij de soep
    • Schil en was een grote aardappel en snijd deze in kleine gelijke stukjes
    • Kook de stukjes aardappel 5 minuten in licht gezouten water en laat ze uitlekken
    • Bruin de boter en bak de aardappelstukjes bruin
    • Roer in een soepterrine de eierdooier met de room los en giet er al roerend de soep bij
    • Voeg tenslotte de stukjes aardappel en een noot boter toe