aantal personen: 2 a 3
- Ingrediënten
- 5 eieren
- olijfolie
- 1 ui, in fijne ringen
- 1/2 paprika in reepjes
- een scheutje water
- 50 gram gemalen kaas
- 6 zwarte olijven, ontpit en in stukjes
- 1 theelepel oregano
- peper en zout
- Bereiding:
- Bak de uienringetjes en de paprika in een pan met wat olijfolie, 5 minuten tot ze zacht zijn
- . Laat de groenten uitlekken op een vel keukenpapier
- Klop de eieren witschuimig met het scheutje water en wat peper en zout
- Olie in de pan verhitten en dan het eimengsel erbijvoegen. Laat het voorzichtig stollen, niet roeren maar schud de pan voordurend, zodat de omelet van de panbodem loskomt
- De gestolde omelet op een serveerschotel laten glijden. Leg er de uienringen, de paprika en de olijven op
- . Bestrooi met de gemalen kaas en de oregano
- Zet ze enkele minuten onder de hete grill, tot de kaas lichtjes gesmolten is