aantal personen: 2 a 3

  • IngrediĆ«nten
    • 5 eieren
    • olijfolie
    • 1 ui, in fijne ringen
    • 1/2 paprika in reepjes
    • een scheutje water
    • 50 gram gemalen kaas
    • 6 zwarte olijven, ontpit en in stukjes
    • 1 theelepel oregano
    • peper en zout


  • Bereiding:
    • Bak de uienringetjes en de paprika in een pan met wat olijfolie, 5 minuten tot ze zacht zijn
    • . Laat de groenten uitlekken op een vel keukenpapier
    • Klop de eieren witschuimig met het scheutje water en wat peper en zout
    • Olie in de pan verhitten en dan het eimengsel erbijvoegen. Laat het voorzichtig stollen, niet roeren maar schud de pan voordurend, zodat de omelet van de panbodem loskomt
    • De gestolde omelet op een serveerschotel laten glijden. Leg er de uienringen, de paprika en de olijven op

    • . Bestrooi met de gemalen kaas en de oregano
    • Zet ze enkele minuten onder de hete grill, tot de kaas lichtjes gesmolten is