aantal personen: 3
- Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 1/2 koffielepel Sambal Rawit
- 1 koffielepel Mosterd
- Sojasaus
- Groene kruiden
- Citroensap
- 250 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
- 6 knoflooktenen, fijn gesneden
- 1 tomaat
-
150 g champignons, gesneden - 2 uien
- 400g andere groenten, fijn gesneden (bv. sperziebonen, paprika, courgette, komkommer, broccoli en groene olijven)
- zout en peper naar smaak
- Bereiding:
- Maak van de tomaat puree, samen met wat groene kruiden, peper en zout
- Giet een klein scheutje olijfolie in de wok en stook het op hoog vuur op tot de damp eraf slaat
- Doe dan +/- 1 1/2 koffielepel sambal erbij en laat dit goed mengen met de olijfolie
- Voeg daarnade knoflook en de grof gesneden uien erbij. . Bak deze tot ze glazig zijn
- Voeg de kip, samen met de mosterd, een scheut sojasaus en klein scheutje citroensap toe. Dit alles goed roerbakken tot de kip gaar is
- Daarna kan het vuur iets lager en kan de tomatenpuree en de rest van de groenten erbij
- Het geheel nog voor ongeveer 5 minuten roerbakken