aantal personen: 3

  • IngrediĆ«nten
    • Olijfolie
    • 1 1/2 koffielepel Sambal Rawit
    • 1 koffielepel Mosterd
    • Sojasaus
    • Groene kruiden
    • Citroensap
    • 250 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
    • 6 knoflooktenen, fijn gesneden
    • 1 tomaat

    • 150 g champignons, gesneden
    • 2 uien
    • 400g andere groenten, fijn gesneden (bv. sperziebonen, paprika, courgette, komkommer, broccoli en groene olijven)
    • zout en peper naar smaak

  • Bereiding:
    • Maak van de tomaat puree, samen met wat groene kruiden, peper en zout
    • Giet een klein scheutje olijfolie in de wok en stook het op hoog vuur op tot de damp eraf slaat
    • Doe dan +/- 1 1/2 koffielepel sambal erbij en laat dit goed mengen met de olijfolie
    • Voeg daarnade knoflook en de grof gesneden uien erbij. . Bak deze tot ze glazig zijn
    • Voeg de kip, samen met de mosterd, een scheut sojasaus en klein scheutje citroensap toe. Dit alles goed roerbakken tot de kip gaar is
    • Daarna kan het vuur iets lager en kan de tomatenpuree en de rest van de groenten erbij
    • Het geheel nog voor ongeveer 5 minuten roerbakken