Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 2 sjalotjes
    • 2 sinaasappels
    • 40 g gedroogde shii-take
    • 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm
    • 2 pimentkorrels
    • 1 1/2 dl rode wijn
    • Peper
    • Zout
    • 100 g cantharellen
    • 1 1/2 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie


  • Bereiding:

    • Pel en snipper de sjalotjes
    • Rasp de helft van 1 sinaasappelschil
    • Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit
    • Breng de sjalotjes, de paddestoelen, de geraspte sinaasappelschil, de tijm en de pimentkorrels in de wijn en 1 liter water aan de kook en laat de bouillon 7plusmn; 30 minuten zachtjes trekken
    • Zeef de bouillon door een kaasdoek
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Maak de cantharellen schoon
    • Verwarm de bouillon weer op zacht vuur
    • Bak de cantharellen in de olie omscheppend beetgaar
    • Leg de sinaasappelpartjes als een ster in 4 warme diepe borden
    • Schep de cantharellen in het midden
    • Schenk de hete bouillon erover en garneer met de peterselie