Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 sjalotjes
- 2 sinaasappels
- 40 g gedroogde shii-take
- 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm
- 2 pimentkorrels
- 1 1/2 dl rode wijn
- Peper
- Zout
- 100 g cantharellen
- 1 1/2 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
-
Bereiding:- Pel en snipper de sjalotjes
- Rasp de helft van 1 sinaasappelschil
- Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit
- Breng de sjalotjes, de paddestoelen, de geraspte sinaasappelschil, de tijm en de pimentkorrels in de wijn en 1 liter water aan de kook en laat de bouillon 7plusmn; 30 minuten zachtjes trekken
- Zeef de bouillon door een kaasdoek
- Breng op smaak met peper en zout
- Maak de cantharellen schoon
- Verwarm de bouillon weer op zacht vuur
- Bak de cantharellen in de olie omscheppend beetgaar
- Leg de sinaasappelpartjes als een ster in 4 warme diepe borden
- Schep de cantharellen in het midden
- Schenk de hete bouillon erover en garneer met de peterselie