Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 eetlepel chilipoeder
    • 4 ongepaneerde Quornfilets
    • 1 kleine gesnipperde ui
    • 1 rode paprika in kleine stukjes
    • 1/2 blikje tomaatstukjes (á netto 400 gr)
    • 1/2 dl medium dry sherry
    • 4 eetlepels crème fraîche
    • Zout
    • Versgemalen peper


  • Bereiding:

    • Roer 1 eetlepel olijfolie met de helft van het chilipoeder in een kopje door elkaar
    • Bestrijk de Quornfilets met dit mengsel en laat ze een kwartiertje liggen
    • Verwarm de grillplaat of contactgrill voor
    • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui met de paprika en de rest van het
      chilipoeder zachtjes aan
    • Voeg de tomaatstukjes en de sherry toe en smoor het geheel afgedekt op zacht vuur
      ± 8 minuten
    • Pureer het paprikamengsel met een staafmixer tot een gladde saus
    • Roer de crème fraîche erdoor en laat de saus nog ± 2 minuten
      zachtjes sudderen
    • Rooster de Quornfilets op de grillplaat of in de contactgrill in 2-3 minuten mooi bruin
    • Leg de Quornfilets op 4 borden en schep de saus erover
    • Lekker met pasta, broccoli en een frisse salade