Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel chilipoeder
- 4 ongepaneerde Quornfilets
- 1 kleine gesnipperde ui
- 1 rode paprika in kleine stukjes
- 1/2 blikje tomaatstukjes (á netto 400 gr)
- 1/2 dl medium dry sherry
- 4 eetlepels crème fraîche
- Zout
- Versgemalen peper
-
Bereiding:- Roer 1 eetlepel olijfolie met de helft van het chilipoeder in een kopje door elkaar
- Bestrijk de Quornfilets met dit mengsel en laat ze een kwartiertje liggen
- Verwarm de grillplaat of contactgrill voor
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui met de paprika en de rest van het
chilipoeder zachtjes aan - Voeg de tomaatstukjes en de sherry toe en smoor het geheel afgedekt op zacht vuur
± 8 minuten - Pureer het paprikamengsel met een staafmixer tot een gladde saus
- Roer de crème fraîche erdoor en laat de saus nog ± 2 minuten
zachtjes sudderen - Rooster de Quornfilets op de grillplaat of in de contactgrill in 2-3 minuten mooi bruin
- Leg de Quornfilets op 4 borden en schep de saus erover
- Lekker met pasta, broccoli en een frisse salade