aantal personen: ??
-
Ingrediënten:- 500g riblappen
- zout
- 5 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 5 rawits
- 1 stukje laos van ongeveer 4 cm
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels trassi
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- sap van 3 jeruk limo (indien niet te verkrijgen kunnen ook citroenen worden gebruikt)
- Bereiding:
- Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook.
- Voeg het rundvlees toe en kook dit ongeveer 1 1/2 uur tot het zo zacht is geworden dat het makkelijk met een vork uit elkaar kan worden gehaald.
- Pel de knoflook, verwijder de steeltjes van de lomboks en de rawits, schil de laos.
- Wrijf dit alles fijn in de vijzel tot een pasta.
- Voeg ketoembar, peper en trassi toe.
- Verhit de olie in een wok of grote pan en fruit de kruidenpasta ongeveer drie minuten.
- Voeg het vlees en het limosap toe en roerbak dit tot al het vocht uit het vlees is getrokken