aantal personen: ??


  • IngrediĆ«nten:

    • 500g riblappen
    • zout
    • 5 teentjes knoflook
    • 3 rode lomboks
    • 5 rawits
    • 1 stukje laos van ongeveer 4 cm
    • 1 theelepel ketoembar
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 2 theelepels trassi
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • sap van 3 jeruk limo (indien niet te verkrijgen kunnen ook citroenen worden gebruikt)

  • Bereiding:
    • Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook.
    • Voeg het rundvlees toe en kook dit ongeveer 1 1/2 uur tot het zo zacht is geworden dat het makkelijk met een vork uit elkaar kan worden gehaald.
    • Pel de knoflook, verwijder de steeltjes van de lomboks en de rawits, schil de laos.
    • Wrijf dit alles fijn in de vijzel tot een pasta.
    • Voeg ketoembar, peper en trassi toe.
    • Verhit de olie in een wok of grote pan en fruit de kruidenpasta ongeveer drie minuten.
    • Voeg het vlees en het limosap toe en roerbak dit tot al het vocht uit het vlees is getrokken