• Ingrediënten:



    • 150 gr melkchocolade


    • 3 eetlepels slagroom


    • 35 gr amandelspijs


    • 35 gr fijngehakte, ongezouten pistaches


    • 25 gr gemalen kokos (kant-en-klaar verkrijgbaar)

  • Bereiding:



    • Breek de chocolade boven een roestvrijstalen kom of glazen schaal in stukjes en plaats deze in een pan met heet water (warmwaterbad)


    • Laat de chocolade al roerend smelten en daarna buiten het warmwaterbad zover afkoelen tot ze nog vloeibaar is


    • Roer met een spatel de slagroom, de amandelspijs en de pistaches door de gesmolten chocolade


    • Bekleed een vierkante vorm van ca 10 x 10 cm met plasticfolie, schep het chocolademengsel in de vorm en strijk het met de bolle kant van een lepel glad


    • Bestrooi de bovenkant met kokos, dek de vorm af met plasticfolie en druk het geheel stevig aan


    • Laat het ‘bonbonblok’ gedurende 3 uur in de koelkast opstijven en snijd het daarna in repen van 3-4 cm breed


    • Verdeel de repen in gelijkmatige driehoekjes