-
Ingrediënten:-
150 gr melkchocolade -
3 eetlepels slagroom -
35 gr amandelspijs -
35 gr fijngehakte, ongezouten pistaches -
25 gr gemalen kokos (kant-en-klaar verkrijgbaar)
-
-
Bereiding:-
Breek de chocolade boven een roestvrijstalen kom of glazen schaal in stukjes en plaats deze in een pan met heet water (warmwaterbad) -
Laat de chocolade al roerend smelten en daarna buiten het warmwaterbad zover afkoelen tot ze nog vloeibaar is -
Roer met een spatel de slagroom, de amandelspijs en de pistaches door de gesmolten chocolade -
Bekleed een vierkante vorm van ca 10 x 10 cm met plasticfolie, schep het chocolademengsel in de vorm en strijk het met de bolle kant van een lepel glad -
Bestrooi de bovenkant met kokos, dek de vorm af met plasticfolie en druk het geheel stevig aan -
Laat het ‘bonbonblok’ gedurende 3 uur in de koelkast opstijven en snijd het daarna in repen van 3-4 cm breed -
Verdeel de repen in gelijkmatige driehoekjes
-