aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 25 gr boter

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 100 gr pinda’s

    • 500 gr in stukjes gesneden gekookte aardappelen

    • 9 dl bouillon

    • 1 dl koffieroom

    • Zout

    • Peper

    • 2 eetlepels kleingesneden bieslook

  • Bereiding:


    • Smelt de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten

    • Pureer de gefruite ui met de pinda’s, de stukjes aardappel en een scheut van de bouillon in een foodprocessor of andere keukenmachine

    • Breng de puree met de rest van de bouillon in een pan aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken

    • Roer de koffieroom door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper

    • Serveer de soep bestrooid met het kleingesneden bieslook