Aantal personen: 6


  • Ingrediënten

    • 400 gr paksoi
    • 1 Spaanse peper
    • 2 eetlepels olie
    • 2 teentje knoflook
    • 1 theelepel ketoembar
    • 2 theelepels koenjit
    • 1 pot bouillon met kip
    • 175 gr pindakaas
    • Sojasaus
    • Droge sherry


  • Bereiding:

    • Pel de knoflook, plet hem met de platte kant van een mes en snijd hem in dunne plakjes
    • Doe de inhoud van de pot bouillon in een schaal en doe er de helft van de op de pot vermelde hoeveelheid water bij
    • Snijd de stukjes kip eventueel wat kleiner
    • Snijd de paksoi in stukjes, was ze en laat ze uitlekken
    • Was de Spaanse peper, snijd hem in de lengte open, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd hem in lange dunne repen
    • Verhit in een wadjan (wok of soeppan) de olie en bak de paksoi op een hoog vuur ± 2 minuten
    • Voeg de knoflook, peperreepjes, ketoembar en koenjit toe en roerbak dit nog 2 minuten
    • Voeg de bouillon toe
    • Roer de pindakaas erdoor en voeg 2 theelepels sojasaus en wat sherry toe
    • Breng de soep snel aan de kook en laat hem op matig vuur nog 8 minuten doorkoken