Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 400 gr paksoi
- 1 Spaanse peper
- 2 eetlepels olie
- 2 teentje knoflook
- 1 theelepel ketoembar
- 2 theelepels koenjit
- 1 pot bouillon met kip
- 175 gr pindakaas
- Sojasaus
- Droge sherry
-
Bereiding:- Pel de knoflook, plet hem met de platte kant van een mes en snijd hem in dunne plakjes
- Doe de inhoud van de pot bouillon in een schaal en doe er de helft van de op de pot vermelde hoeveelheid water bij
- Snijd de stukjes kip eventueel wat kleiner
- Snijd de paksoi in stukjes, was ze en laat ze uitlekken
- Was de Spaanse peper, snijd hem in de lengte open, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd hem in lange dunne repen
- Verhit in een wadjan (wok of soeppan) de olie en bak de paksoi op een hoog vuur ± 2 minuten
- Voeg de knoflook, peperreepjes, ketoembar en koenjit toe en roerbak dit nog 2 minuten
- Voeg de bouillon toe
- Roer de pindakaas erdoor en voeg 2 theelepels sojasaus en wat sherry toe
- Breng de soep snel aan de kook en laat hem op matig vuur nog 8 minuten doorkoken