-
Ingrediënten- 175 gram pindakaas
- 400 gram paksoi
- 1 Spaanse peper
- 2 teentje knoflook
- 1 theelepel ketoembar
- 2 theelepels koenjit
- 1 liter kippenbouillon
- sojasaus
- droge witte wijn
-
Bereiding:- Snij de knoflook in dunne plakjes
- Snijd de paksoi in stukjes, was ze en laat ze uitlekken
- Was de Spaanse peper, snijd hem in de lengte open, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd hem in lange dunne repen
- Verhit in een wok wat olie en bak de paksoi op een hoog vuur ± 2 minuten
- Voeg de knoflook, peperreepjes, ketoembar en koenjit toe en roerbak dit nog 2 minuten
- Voeg de bouillon toe
- Roer de pindakaas erdoor en voeg 2 theelepels sojasaus en wat wijn toe
- Breng de soep snel aan de kook en laat hem op matig vuur nog 8 minuten doorkoken