Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 200 gr witte bonen
- 250 gr varkenspoulet
- 500 gr gesneden prei
- 250 gr gesneden uien
- Tijm
- Peper
- Zout
- 1 laurierblad
- 1/2 theelepel gemalen foelie
- 2 eetlepels olie
- 500 gr aardappelen
- 2 rode paprika’s
- 1 theelepel chilipoeder
- 250 gr gekruid gehakt
-
Bereiding:- Week de bonen 12 uur in ruim koud water
- Breng het poulet met 1 1/2 liter water aan de kook
- Voeg de bonen, de helft van de prei, de helft van de uien, tijm, peper, zout, laurier en foelie toe
- Breng dit aan de kook en laat het 1 1/4 uur zachtjes koken
- Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes
- Verhit in een braadpan de olie en fruit hierin zachtjes de overgebleven prei en ui ± 5 minuten
- Schep de aardappelblokjes en de chilipoeder erdoor en voeg de paprika’s toe
- Doe de gefruite groenten samen met het tot balletjes gemaakte gehakt bij de soep en kook de soep nog 15 minuten
- Geef er volkorenbrood bij