Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 200 gr witte bonen
    • 250 gr varkenspoulet
    • 500 gr gesneden prei
    • 250 gr gesneden uien
    • Tijm
    • Peper
    • Zout
    • 1 laurierblad
    • 1/2 theelepel gemalen foelie
    • 2 eetlepels olie
    • 500 gr aardappelen
    • 2 rode paprika’s
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 250 gr gekruid gehakt


  • Bereiding:

    • Week de bonen 12 uur in ruim koud water
    • Breng het poulet met 1 1/2 liter water aan de kook
    • Voeg de bonen, de helft van de prei, de helft van de uien, tijm, peper, zout, laurier en foelie toe
    • Breng dit aan de kook en laat het 1 1/4 uur zachtjes koken
    • Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes
    • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes
    • Verhit in een braadpan de olie en fruit hierin zachtjes de overgebleven prei en ui ± 5 minuten
    • Schep de aardappelblokjes en de chilipoeder erdoor en voeg de paprika’s toe
    • Doe de gefruite groenten samen met het tot balletjes gemaakte gehakt bij de soep en kook de soep nog 15 minuten
    • Geef er volkorenbrood bij