Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg verse mosselen
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 wortelen
    • 2 prei
    • 1 liter bouillon (tablet)
    • 1/4 liter droge witte wijn
    • 1 bosje sjalotten
    • 400 gr champignons
    • 2 sinaasappels
    • 3 eetlepels olie
    • 3 eetlepels citroensap
    • Zout
    • Peper
    • Suiker
    • 1 eetlepel gemengde gehakte kruiden


  • Bereiding:

    • Snijd de knoflook en de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes
    • Breng de bouillon met de wijn aan de kook, doe de groenten en de mosselen in de pan en laat alles 10- 15 minuten koken tot de schelpen open staan
    • Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en laat ze afkoelen
    • Was de sjalotten en maak de champignons schoon
    • Snijd de sjalotten in fijne ringen en de champignons in dunne plakjes
    • Schil de sinaasappels, verdeel ze in partjes en verwijder de omringende huid van de partjes
    • Vang het uitlekkende sap op
    • Meng de mosselen met de voorbereide ingrediënten
    • Bereid met de olie, het citroensap, het uitgelekte sinaasappelsap, zout, peper en suiker een saus en schenk die over de salade
    • Schep de kruiden erdoor en laat alles ± 30 minuten intrekken