Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg verse mosselen
- 3 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 2 prei
- 1 liter bouillon (tablet)
- 1/4 liter droge witte wijn
- 1 bosje sjalotten
- 400 gr champignons
- 2 sinaasappels
- 3 eetlepels olie
- 3 eetlepels citroensap
- Zout
- Peper
- Suiker
- 1 eetlepel gemengde gehakte kruiden
-
Bereiding:- Snijd de knoflook en de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes
- Breng de bouillon met de wijn aan de kook, doe de groenten en de mosselen in de pan en laat alles 10- 15 minuten koken tot de schelpen open staan
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en laat ze afkoelen
- Was de sjalotten en maak de champignons schoon
- Snijd de sjalotten in fijne ringen en de champignons in dunne plakjes
- Schil de sinaasappels, verdeel ze in partjes en verwijder de omringende huid van de partjes
- Vang het uitlekkende sap op
- Meng de mosselen met de voorbereide ingrediënten
- Bereid met de olie, het citroensap, het uitgelekte sinaasappelsap, zout, peper en suiker een saus en schenk die over de salade
- Schep de kruiden erdoor en laat alles ± 30 minuten intrekken