Aantal personen: 1
Ingrediënten
- 5 hele grote of 7 grote ongekookte, gepelde garnalen
- 2 el droge witte wijn
- 1 el Franse mosterd
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 50 gr kleingesneden ui
- Peper
- Zout
- 1 kleine hele tomaat, zonder vel
- 50 gr gehakte peterselie
Bereiding:
- Zet een Tefalpan op het vuur, doe de garnalen erin en bak deze aan elke kant 2 minuten
- Roer er dan de wijn, mosterd, knoflook, ui, peper en zout door
- Doe het deksel op de pan en laat alles op een zacht pitje 10 minuten pruttelen
- Voeg dan de tomaat toe en prak deze met een vork stuk
- Roer alles goed door elkaar, dek de pan weer af en laat nog 10 minuten sudderen
- Strooi er de peterselie over en zet het gerecht meteen op tafel
- PS Mijns inziens is de kooktijd te lang – 10 min pruttelen in het totaal lijkt me meer dan genoeg voor scampi’s