Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 5 hele grote of 7 grote ongekookte, gepelde garnalen
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 50 gr kleingesneden ui
  • Peper
  • Zout
  • 1 kleine hele tomaat, zonder vel
  • 50 gr gehakte peterselie

Bereiding:

  1. Zet een Tefalpan op het vuur, doe de garnalen erin en bak deze aan elke kant 2 minuten
  2. Roer er dan de wijn, mosterd, knoflook, ui, peper en zout door
  3. Doe het deksel op de pan en laat alles op een zacht pitje 10 minuten pruttelen
  4. Voeg dan de tomaat toe en prak deze met een vork stuk
  5. Roer alles goed door elkaar, dek de pan weer af en laat nog 10 minuten sudderen
  6. Strooi er de peterselie over en zet het gerecht meteen op tafel
  7. PS Mijns inziens is de kooktijd te lang – 10 min pruttelen in het totaal lijkt me meer dan genoeg voor scampi’s