Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 grote pot bruine bonen
    • 250 gr gehakt
    • 2 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 4 theelepels paprikapoeder
    • 100 gr magere spekblokjes
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 2 grote aardappelen
    • 2 eetlepels ingelegde rode paprikareepjes
    • Mespunt cayennepeper
    • Een paar druppels tabasco
    • Zout


  • Bereiding:

    • Verdeel de bonen in twee‰n en wrijf de helft door een zeef
    • Smelt de spekblokjes zachtjes uit, voeg de gesnipperde ui en de knoflook, het verkruimelde gehakt, de paprikapoeder en de in kleine dobbelsteentjes gesneden aardappelen toe
    • Laat dit zachtjes in eigen vet en vocht smoren, onder af en toe goed omscheppen
    • Voeg dan de tomatenpuree, ± 1 1/2 liter water en de doorgewreven bonen met het vocht uit de pot toe
    • Breng dit goed roerend aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes pruttelen
    • Voeg er dan de niet-doorgewreven bonen bij
    • Laat alles nog even verder pruttelen tot het goed heet is
    • Doe er tenslotte de paprikareepjes bij en breng de soep op smaak met cayennepeper en tabasco