Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 grote pot bruine bonen
- 250 gr gehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 theelepels paprikapoeder
- 100 gr magere spekblokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 grote aardappelen
- 2 eetlepels ingelegde rode paprikareepjes
- Mespunt cayennepeper
- Een paar druppels tabasco
- Zout
-
Bereiding:- Verdeel de bonen in twee‰n en wrijf de helft door een zeef
- Smelt de spekblokjes zachtjes uit, voeg de gesnipperde ui en de knoflook, het verkruimelde gehakt, de paprikapoeder en de in kleine dobbelsteentjes gesneden aardappelen toe
- Laat dit zachtjes in eigen vet en vocht smoren, onder af en toe goed omscheppen
- Voeg dan de tomatenpuree, ± 1 1/2 liter water en de doorgewreven bonen met het vocht uit de pot toe
- Breng dit goed roerend aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes pruttelen
- Voeg er dan de niet-doorgewreven bonen bij
- Laat alles nog even verder pruttelen tot het goed heet is
- Doe er tenslotte de paprikareepjes bij en breng de soep op smaak met cayennepeper en tabasco