Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- Een klein stukje boter
- 75 gr mager rookspek in blokjes
- 250 gr soepgroente
- 2 theelepels kerrie
- 200 gr rundergehakt
- 1 literblik bruine bonensoep
- 1/4 liter tomatensap
- Lavas
- Evt. 1-2 theelepels cayennepeper of chilipoeder
-
Bereiding:- Kruid het gehakt naar eigen smaak en draai er kleine balletjes van
- Smelt in een ruime soeppan de boter en bak hierin de spekblokjes, de soepgroente, bestrooid met kerrie en de gehaktballetjes
- Voeg de bonensoep, het tomatensap en de lavas en evt. de cayennepeper of chilipoeder toe
- Breng de soep onder af en toe roeren langzaam aan de kook en laat hem even zachtjes doorkoken
- Lekker met rauwkost en stokbrood
- Tip:
- Klop van het vuur af 2 eetlepels roomboter door de soep en strooi er fijngeknipte peterselie over