Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • Een klein stukje boter
    • 75 gr mager rookspek in blokjes
    • 250 gr soepgroente
    • 2 theelepels kerrie
    • 200 gr rundergehakt
    • 1 literblik bruine bonensoep
    • 1/4 liter tomatensap
    • Lavas
    • Evt. 1-2 theelepels cayennepeper of chilipoeder


  • Bereiding:

    • Kruid het gehakt naar eigen smaak en draai er kleine balletjes van
    • Smelt in een ruime soeppan de boter en bak hierin de spekblokjes, de soepgroente, bestrooid met kerrie en de gehaktballetjes
    • Voeg de bonensoep, het tomatensap en de lavas en evt. de cayennepeper of chilipoeder toe
    • Breng de soep onder af en toe roeren langzaam aan de kook en laat hem even zachtjes doorkoken
    • Lekker met rauwkost en stokbrood
    • Tip:
    • Klop van het vuur af 2 eetlepels roomboter door de soep en strooi er fijngeknipte peterselie over