aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 5 zoete niet al te rijpe handperen

    • Sap van 1 1/2 citroen

    • 40-60 gr witte basterdsuiker

    • 3 eetlepels mayonaise

    • 100 gr geroosterde gehakte amandelen

    • Flinke mespunt kruidnagelpoeder of kardemompoeder

    • 1 kropje sla


  • Bereiding:


    • Schil de peren, snijd ze overlangs in parten en verwijder het steeltje en het klokhuis

    • Snijd de parten in niet te dunne plakken en besprenkel deze met de helft van het citroensap en 40 gr suiker

    • Klop de mayonaise op met de rest van het citroensap en schep hier voorzichtig de peren, driekwart van de amandelen en het kruidnagelpoeder door

    • Proef de salade en voeg desgewenst de rest van de suiker toe

    • Leg de blaadjes sla in vier coupes of schaaltjes en serveer de salade op de sla

    • Garneer de salade met de rest van de gehakte amandelen en dien deze direct op

    • In deze salade kunt u de gehakte amandelen desgewenst vervangen door geroosterde geschaafde amandelen die kant en klaar verkrijgbaar zijn