aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
5 zoete niet al te rijpe handperen -
Sap van 1 1/2 citroen -
40-60 gr witte basterdsuiker -
3 eetlepels mayonaise -
100 gr geroosterde gehakte amandelen -
Flinke mespunt kruidnagelpoeder of kardemompoeder -
1 kropje sla
-
-
Bereiding:-
Schil de peren, snijd ze overlangs in parten en verwijder het steeltje en het klokhuis -
Snijd de parten in niet te dunne plakken en besprenkel deze met de helft van het citroensap en 40 gr suiker -
Klop de mayonaise op met de rest van het citroensap en schep hier voorzichtig de peren, driekwart van de amandelen en het kruidnagelpoeder door -
Proef de salade en voeg desgewenst de rest van de suiker toe -
Leg de blaadjes sla in vier coupes of schaaltjes en serveer de salade op de sla -
Garneer de salade met de rest van de gehakte amandelen en dien deze direct op -
In deze salade kunt u de gehakte amandelen desgewenst vervangen door geroosterde geschaafde amandelen die kant en klaar verkrijgbaar zijn
-