aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 1 moot zalm a 300 gr

    • 1 prei in stukken

    • 1 ui in stukken

    • 1 tomaat in stukken

    • 6 pimentkorrels

    • 1 Madame Jeanette peper

    • Zout

    • Peper

    • 1 dl witte wijn

    • 250 gr inktvisringetjes

    • 300 gr gekookte mosselen

    • 4 kleine mulfilets

    • 4 ongekookte gamba’s

    • Reepjes lente-ui

    • Limoenschil

  • Bereiding:


    • Breng de zalm, prei, ui, tomaat, piment, Madame Jeanette, zout, peper, wijn en ñ 7 dl water aan de kook en laat dit ñ 20 minuten zachtjes trekken

    • Zeef daarna de bouillon

    • Voeg eerst de inktvis en dan de mosselen aan de bouillon toe

    • Verdeel de zalm in stukjes en leg die in de soep

    • Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grilleer de mulfilets en gamba’s ca 4 minuten

    • Schep de bouillon in borden en leg de mul en de gamba’s erin

    • Garneer met lente-ui en limoenschil