• Ingrediënten

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 125 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr boter
    • 4 eetlepels melk
    • 2 theelepels speculaaskruiden
    • 1 mespuntje zout


  • Bereiding:

    • Doe de boter, de basterdsuiker en de speculaaskruiden bij elkaar, voeg
      een klein beetje zout toe en roer het geheel tot een gladde massa
    • Voeg de melk aan het zelfrijzend bakmeel toe en kneed tot een glad,
      samenhangend deeg is ontstaan
    • Zet het deeg 1-2 uur in de koelkast
    • Maak, als het stevig is, kleine balletjes van het deeg en druk die een
      beetje plat
    • Beboter een bakblik of een bakplaat en leg de deegballetjes erop
    • Zet het bakblik in een op ± 160°C voorverwarmde oven en bak
      de pepernoten in ± 15 minuten lichtbruin en gaar