-
Ingrediënten- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr boter
- 4 eetlepels melk
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 mespuntje zout
-
Bereiding:- Doe de boter, de basterdsuiker en de speculaaskruiden bij elkaar, voeg
een klein beetje zout toe en roer het geheel tot een gladde massa - Voeg de melk aan het zelfrijzend bakmeel toe en kneed tot een glad,
samenhangend deeg is ontstaan - Zet het deeg 1-2 uur in de koelkast
- Maak, als het stevig is, kleine balletjes van het deeg en druk die een
beetje plat - Beboter een bakblik of een bakplaat en leg de deegballetjes erop
- Zet het bakblik in een op ± 160°C voorverwarmde oven en bak
de pepernoten in ± 15 minuten lichtbruin en gaar
- Doe de boter, de basterdsuiker en de speculaaskruiden bij elkaar, voeg