-
Ingrediënten- 100 gr zachte boter
- 125 gr bruine suiker
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 mespuntje zout
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- Enkele eetlepels melk
- Een klontje boter
-
Bereiding:- Meng met een mixer (of in een keukenmachine) de zachte boter, de
suiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom tot een smeuïge
massa - Voeg er geleidelijk het bakmeel en zoveel melk aan toe, dat een
samenhangend deeg ontstaat - Kneed dit tot een bal, verpak deze in folie en laat het in de koelkast
2-3 uur staan - Verwarm de oven voor op 150-175°C
- Beboter een bakplaat, kneed balletjes van het deeg en druk deze op
enige afstand van elkaar op de bakplaat - Bak de pepernoten in ± 15 minuten bruin
- Meng met een mixer (of in een keukenmachine) de zachte boter, de