• Ingrediënten

    • 100 gr zachte boter
    • 125 gr bruine suiker
    • 2 theelepels speculaaskruiden
    • 1 mespuntje zout
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • Enkele eetlepels melk
    • Een klontje boter


  • Bereiding:

    • Meng met een mixer (of in een keukenmachine) de zachte boter, de
      suiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom tot een smeuïge
      massa
    • Voeg er geleidelijk het bakmeel en zoveel melk aan toe, dat een
      samenhangend deeg ontstaat
    • Kneed dit tot een bal, verpak deze in folie en laat het in de koelkast
      2-3 uur staan
    • Verwarm de oven voor op 150-175°C
    • Beboter een bakplaat, kneed balletjes van het deeg en druk deze op
      enige afstand van elkaar op de bakplaat
    • Bak de pepernoten in ± 15 minuten bruin