-
Ingrediënten- 75 gr honing
- 20 gr boter
- 175 gr suiker
- 2 eieren
- 1 eetlepel melk
- 375 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 mespunt kardemom
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 180°C
- Breng eerst de honing, de boter en de suiker aan de kook en roer tot
alle suiker is opgelost - Laat het nu afkoelen
- Klop de eieren met de melk los
- Roer 175 gr bakmeel, de kaneel, kruidnagels en de kardemom goed door
elkaar en roer dit door de eieren en de melk - Voeg dit alles toe het honingmengsel toe
- Roer er, als alles goed is vermengd, ook het resterende deel bakmeel
door - Kneed nu alles tot een soepel deeg en vorm er een bal van
- Strooi wat bloem op het werkvlak, duw de deegbol daarop plat en rol hem
uit tot een plak van ± 1 1/2 cm dik - Leg de deegplak op een beboterd bakblik en snijd er met een in heet
water gedoopt mes blokjes van ± 1 1/2 cm van - Bestrijk het deeg met een beetje melk
- Zet het bakblik midden in de oven en bak de pepernoten in 12-15 minuten
gaar - Laat de pepernoten op het bakblik afkoelen