• Ingrediënten

    • 75 gr honing
    • 20 gr boter
    • 175 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel melk
    • 375 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 mespunt kardemom


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 180°C
    • Breng eerst de honing, de boter en de suiker aan de kook en roer tot
      alle suiker is opgelost
    • Laat het nu afkoelen
    • Klop de eieren met de melk los
    • Roer 175 gr bakmeel, de kaneel, kruidnagels en de kardemom goed door
      elkaar en roer dit door de eieren en de melk
    • Voeg dit alles toe het honingmengsel toe
    • Roer er, als alles goed is vermengd, ook het resterende deel bakmeel
      door
    • Kneed nu alles tot een soepel deeg en vorm er een bal van
    • Strooi wat bloem op het werkvlak, duw de deegbol daarop plat en rol hem
      uit tot een plak van ± 1 1/2 cm dik
    • Leg de deegplak op een beboterd bakblik en snijd er met een in heet
      water gedoopt mes blokjes van ± 1 1/2 cm van
    • Bestrijk het deeg met een beetje melk
    • Zet het bakblik midden in de oven en bak de pepernoten in 12-15 minuten
      gaar
    • Laat de pepernoten op het bakblik afkoelen