• Ingrediënten

    • 250 gr bloem
    • 3 gr bakpoeder
    • 5 gr kaneel
    • 2 1/2 gr gemalen kruidnagel
    • 2 gr kardemom
    • 1 gr gemberpoeder
    • 125 gr boter
    • 125 gr bruine basterdsuiker
    • 50 gr schenkstroop
    • 3 gr zout


  • Bereiding:

    • Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom
    • Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend
      in een steelpan tot ± 45°C tot alles is gesmolten
    • Schenk dit bij de bloemmassa en oer alles goed door elkaar tot een glad
      deeg ontstaat
    • Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven
    • Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte en steek hier
      bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje
      gelijkmatige nopjes uit
    • Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ± 15 minuten
      midden in een matig warme oven (± 180°C)
    • Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen