-
Ingrediënten- 250 gr bloem
- 3 gr bakpoeder
- 5 gr kaneel
- 2 1/2 gr gemalen kruidnagel
- 2 gr kardemom
- 1 gr gemberpoeder
- 125 gr boter
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 50 gr schenkstroop
- 3 gr zout
-
Bereiding:- Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom
- Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend
in een steelpan tot ± 45°C tot alles is gesmolten - Schenk dit bij de bloemmassa en oer alles goed door elkaar tot een glad
deeg ontstaat - Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven
- Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte en steek hier
bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje
gelijkmatige nopjes uit - Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ± 15 minuten
midden in een matig warme oven (± 180°C) - Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen