• Ingrediënten

    • 250 g varkensgehakt
    • 500 g kalfs/rundslever
    • 100 g ossentong
    • 50 g spek
    • Enkele jeneverbessen
    • Zwarte peper
    • 8 groene olijven
    • 1 teentje knoflook
    • 3 eetlepels droge sherry
    • 8 plakjes gerookt spek
    • 1 laurierblaadje


  • Bereiding:

    • Het gehakt, de lever, het spek en de helft van de ossentong door de gehaktmolen draaien of mixen
    • Doe alles in een kom en vermeng met het grof gesneden restant van de ossentong, de gekneusde jeneverbessen, de peper, de grofgehakte groene olijven, de knoflook uit de pers en de sherry
    • Een vuurvaste kom bekleden met de plakjes gerookt spek en vullen met het mengsel
    • Afdekken met de overige plakjes spek en laurierblaadje erop leggen
    • Deksel op de kom en ± 2 uur laten bakken in voorverwarmde oven op 175° C
    • Kom laten afkoelen en minstens 3 dagen in koelkast bewaren voor het te serveren