Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 400 g ontkorst volkorenbrood
    • 1/4 liter water
    • 1 eetlepel plantaardige bouillonkorrels
    • 2 uien
    • 1 theelepel kerrie
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 4 tomaten of een blikje tomatenpuree van 140 gram
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 eieren
    • 2 theelepel mosterd
    • 1 tl venkelzaad
    • 1tl tijm
    • 1tl rozemarijn
    • 3 eetlepels gehakt selderijblad
    • 3 augurken
    • 3 laurierblaadjes


  • Bereiding:

    • Verkruimel het brood
    • Breng het water aan de kook, los de bouillonkorrels erin op en giet dit over het broodkruim in een grote kom
    • Pel en snipper de uien en fruit ze samen met de kerrie glazig en goudbruin in de olie
    • Ontvel de tomaten door ze boven een vlam te houden
    • Kook ze met een scheutje water op laag vuur tot moes en wrijf ze daarna door een zeef
    • Pers de knoflookteentjes boven het broodkruim uit
    • Klop de eieren los
    • Snijd de augurken in stukjes
    • Vermeng nu alle ingrediënten met elkaar met uitzondering van de laurierblaadjes en maak er een homogene massa van
    • Vet een ovenschaal of pâtévorm in en leg onderin de laurierblaadjes, met daarop het pâtémengsel
    • Zet de schaal 45 minuten op de onderste richel in een oven van 200 “C (gasstand 4)
    • Vergeet niet een kommetje water in de oven te zetten tegen het uitdrogen van de pâté.
    • Steek er een breinaald of satépen in; als deze er droog uitkomt is de pâté gaar
    • Laat hem dan een kwartier uitdampen en haal hem daarna pas uit de vorm, zodat de versiering van laurierblaadjes zichtbaar wordt
    • Serveer de pâté warm