Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 400 g ontkorst volkorenbrood
- 1/4 liter water
- 1 eetlepel plantaardige bouillonkorrels
- 2 uien
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 tomaten of een blikje tomatenpuree van 140 gram
- 3 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 2 theelepel mosterd
- 1 tl venkelzaad
- 1tl tijm
- 1tl rozemarijn
- 3 eetlepels gehakt selderijblad
- 3 augurken
- 3 laurierblaadjes
-
Bereiding:- Verkruimel het brood
- Breng het water aan de kook, los de bouillonkorrels erin op en giet dit over het broodkruim in een grote kom
- Pel en snipper de uien en fruit ze samen met de kerrie glazig en goudbruin in de olie
- Ontvel de tomaten door ze boven een vlam te houden
- Kook ze met een scheutje water op laag vuur tot moes en wrijf ze daarna door een zeef
- Pers de knoflookteentjes boven het broodkruim uit
- Klop de eieren los
- Snijd de augurken in stukjes
- Vermeng nu alle ingrediënten met elkaar met uitzondering van de laurierblaadjes en maak er een homogene massa van
- Vet een ovenschaal of pâtévorm in en leg onderin de laurierblaadjes, met daarop het pâtémengsel
- Zet de schaal 45 minuten op de onderste richel in een oven van 200 “C (gasstand 4)
- Vergeet niet een kommetje water in de oven te zetten tegen het uitdrogen van de pâté.
- Steek er een breinaald of satépen in; als deze er droog uitkomt is de pâté gaar
- Laat hem dan een kwartier uitdampen en haal hem daarna pas uit de vorm, zodat de versiering van laurierblaadjes zichtbaar wordt
- Serveer de pâté warm