Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 pasteibakjes (kant-en-klaar te koop)
- 1/2 liter vegetarische bouillon (blokjes)
- 250 gram verse champignons
- 2 eetlepels zure room
- Gehakte peterselie
- Zout
- Peper
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels bloem
-
Bereiding:- Zet de pasteibakjes even in de hete oven, dan worden ze vers en heel knapperig
- Maak de champignons schoon; snijd de grote exemplaren door en kook ze gaar in de bouillon
- Smelt de boter, doe er in eenmaal de bloem bij en roer tot alle bloem door de boter is opgenomen
- Voeg geleidelijk wat van de bouillon toe en blijf roeren om geen klontjes te krijgen
- Tot slot de rest van de bouillon met de champignons geheel toevoegen en 5 minuten op laag vuur laten pruttelen
- Roer vlak voor het opdienen de gehakte peterselie, zure room en wat zout door de ragout en maal er wat verse peper over
- Bakjes vullen; dekseltjes er weer opzetten en meteen serveren