Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 4 pasteibakjes (kant-en-klaar te koop)
    • 1/2 liter vegetarische bouillon (blokjes)
    • 250 gram verse champignons
    • 2 eetlepels zure room
    • Gehakte peterselie
    • Zout
    • Peper
    • 1 eetlepel boter
    • 2 eetlepels bloem


  • Bereiding:

    • Zet de pasteibakjes even in de hete oven, dan worden ze vers en heel knapperig
    • Maak de champignons schoon; snijd de grote exemplaren door en kook ze gaar in de bouillon
    • Smelt de boter, doe er in eenmaal de bloem bij en roer tot alle bloem door de boter is opgenomen
    • Voeg geleidelijk wat van de bouillon toe en blijf roeren om geen klontjes te krijgen
    • Tot slot de rest van de bouillon met de champignons geheel toevoegen en 5 minuten op laag vuur laten pruttelen
    • Roer vlak voor het opdienen de gehakte peterselie, zure room en wat zout door de ragout en maal er wat verse peper over
    • Bakjes vullen; dekseltjes er weer opzetten en meteen serveren