Aantal personen: 2


  • IngrediĆ«nten
    • 175 g witte champignons
    • 1 bosje lente-uitjes
    • 1 knoflookteentje, fijngehakt
    • 225 ml bouillon
    • 1 rode en 1 gele paprika in blokjes
    • 1 venkelknol (in reepjes)
    • 1 courgette in schijfjes
    • 4 tomaten in blokjes
    • 5 blaadjes verse basilicum, in stukjes gescheurd
    • peper en zout
    • 225 g volkoren spaghetti
    • 3 a 4 eetlepels Zwitserse strooikaas


  • Bereiding:
    • De champignons, lente-uitjes, knoflook en ongeveer 150 ml van de bouillon in een
      pannetje doen.
    • Laten sudderen tot alles gaar is en het meeste vocht verdampt is.
    • Voeg eerst de paprika’s toe, samen met nog wat bouillon.
    • Laten pruttelen tot deze ook zacht zijn.
    • Daarna de venkelreepjes en de courgetteschijfjes bijvoegen.
    • Nog enkele minuutjes laten sudderen tot deze ook zacht zijn.
    • Dan pas de tomatenblokjes en de verse basilicum bijvoegen.
    • Kruiden met peper en zout.
    • Houd de saus warm terwijl de pasta kookt.
    • De saus is klaar als de tomaten hun vorm verloren hebben, en het geheel mooi is ingedikt.
    • Pasta erdoor mengen, samen met de kaas.