Aantal personen: 2
- Ingrediënten
- 175 g witte champignons
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 knoflookteentje, fijngehakt
- 225 ml bouillon
- 1 rode en 1 gele paprika in blokjes
- 1 venkelknol (in reepjes)
- 1 courgette in schijfjes
- 4 tomaten in blokjes
- 5 blaadjes verse basilicum, in stukjes gescheurd
- peper en zout
- 225 g volkoren spaghetti
- 3 a 4 eetlepels Zwitserse strooikaas
- Bereiding:
- De champignons, lente-uitjes, knoflook en ongeveer 150 ml van de bouillon in een
pannetje doen. - Laten sudderen tot alles gaar is en het meeste vocht verdampt is.
- Voeg eerst de paprika’s toe, samen met nog wat bouillon.
- Laten pruttelen tot deze ook zacht zijn.
- Daarna de venkelreepjes en de courgetteschijfjes bijvoegen.
- Nog enkele minuutjes laten sudderen tot deze ook zacht zijn.
- Dan pas de tomatenblokjes en de verse basilicum bijvoegen.
- Kruiden met peper en zout.
- Houd de saus warm terwijl de pasta kookt.
- De saus is klaar als de tomaten hun vorm verloren hebben, en het geheel mooi is ingedikt.
- Pasta erdoor mengen, samen met de kaas.
- De champignons, lente-uitjes, knoflook en ongeveer 150 ml van de bouillon in een