Aantal personen: 4

  • Ingrediënten
    • 25 dunne lente-uitjes
    • 2 a 3 teentjes knoflook
    • 4 of 5 zwarte olijven op water
    • 1 theelepeltje van het bewaarvocht van de olijven
    • sap van 1 citroen
    • 570 ml bouillon
    • 450 gr diepvrieserwtjes
    • 3 eetlepels verse basilicum (gesnipperd)
    • peper, zout
    • 300 gr pasta.
    • Zwitserse strooikaas

  • Bereiding:
    • De lente-uitjes in ringetjes snijden.
    • Samendoen in een kommetje met de geperste knoflook, de fijngehakte olijven, het
      olijvenvocht, de helft van het citroensap en de helft van de bouillon.
    • Gedurende 5-7 minuten sudderen tot de uitjes zacht zijn en het vocht bijna verdampt is.
    • Dan de erwtjes toevoegen, en de rest van het citroensap en de bouillon.
    • Laten sudderen tot de erwtjes net zacht zijn.
    • Dan op smaak brengen met peper, zout en basilicum.
    • Mengen met de al dente gekookte pasta.
    • Serveren met zwitserse strooikaas