Aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 25 dunne lente-uitjes
- 2 a 3 teentjes knoflook
- 4 of 5 zwarte olijven op water
- 1 theelepeltje van het bewaarvocht van de olijven
- sap van 1 citroen
- 570 ml bouillon
- 450 gr diepvrieserwtjes
- 3 eetlepels verse basilicum (gesnipperd)
- peper, zout
- 300 gr pasta.
- Zwitserse strooikaas
- Bereiding:
- De lente-uitjes in ringetjes snijden.
- Samendoen in een kommetje met de geperste knoflook, de fijngehakte olijven, het
olijvenvocht, de helft van het citroensap en de helft van de bouillon. - Gedurende 5-7 minuten sudderen tot de uitjes zacht zijn en het vocht bijna verdampt is.
- Dan de erwtjes toevoegen, en de rest van het citroensap en de bouillon.
- Laten sudderen tot de erwtjes net zacht zijn.
- Dan op smaak brengen met peper, zout en basilicum.
- Mengen met de al dente gekookte pasta.
- Serveren met zwitserse strooikaas