Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr tomaten
- 500 gr rode paprika’s
- 40 gr boter
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels sherry
- 2 theelepels tijm
- 1 bouquet garni
- 1 liter visbouillon (tablet)
- 1/8 liter slagroom
- Peper
- Zout
- 100 gr garnalen
- Bieslook
-
Bereiding:- Halveer de tomaten en de paprika’s, verwijder de zaad en snijd ze in stukjes
- Smelt de boter in een grote pan en laat de ui 5 minuten zachtjes bakken
- Bak de uitgeperste knoflook en cayennepeper 5 minuten mee (laat ze niet kleuren)
- Schenk de sherry erbij en laat de alcohol verdampen
- Voeg de tomaat, paprika, tijm en het bouquet garni toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee
- Voeg de visbouillon toe en laat 30 minuten zachtjes koken tot de paprika’s helemaal gaar zijn
- Verwijder het bouquet garni en pureer en zeef de soep
- Verwarm de soep zachtjes, roer er de room door, breng op smaak met peper en zout en strooi er de garnalen en de fijngeknipte bieslook in