Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr tomaten
    • 500 gr rode paprika’s
    • 40 gr boter
    • 1 fijngesnipperde ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 2 eetlepels sherry
    • 2 theelepels tijm
    • 1 bouquet garni
    • 1 liter visbouillon (tablet)
    • 1/8 liter slagroom
    • Peper
    • Zout
    • 100 gr garnalen
    • Bieslook


  • Bereiding:

    • Halveer de tomaten en de paprika’s, verwijder de zaad en snijd ze in stukjes
    • Smelt de boter in een grote pan en laat de ui 5 minuten zachtjes bakken
    • Bak de uitgeperste knoflook en cayennepeper 5 minuten mee (laat ze niet kleuren)
    • Schenk de sherry erbij en laat de alcohol verdampen
    • Voeg de tomaat, paprika, tijm en het bouquet garni toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee
    • Voeg de visbouillon toe en laat 30 minuten zachtjes koken tot de paprika’s helemaal gaar zijn
    • Verwijder het bouquet garni en pureer en zeef de soep
    • Verwarm de soep zachtjes, roer er de room door, breng op smaak met peper en zout en strooi er de garnalen en de fijngeknipte bieslook in