Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 grote gele paprika
- 200 gr rundergehakt
- 1 sjalotje
- 2 stengels bleekselderij
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 teentje knoflook
- Zout
- Peper
- 1 tomaat
- 100 gr feta
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Halveer de paprika en verwijder de zaadjes
- Kook de paprikahelften in ruim water in ± 5 minuten beetgaar
- Bak het gehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul
- Pel en snipper het sjalotje
- Snijd de bleekselderij in blokjes
- Schep de sjalot, de bleekselderij en de Provençaalse kruiden door het gehakt en pers het teentje knoflook erboven uit
- Laat het geheel nog ± 3 minuten sudderen
- Voeg naar smaak zout en peper toe
- Laat de paprikahelften uitlekken of dep ze droog
- Zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal en schep het gehaktmengsel erin
- Snijd de tomaat in plakjes en verdeel ze over de paprika’s
- Snijd de feta in blokjes en strooi die over de tomaat
- Bak de paprika’s ± 15 minuten in de oven tot de feta begint te kleuren
- Lekker met aardappelpuree met bosui