Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 1 grote gele paprika
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 sjalotje
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • Peper
  • 1 tomaat
  • 100 gr feta

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes
  3. Kook de paprikahelften in ruim water in ± 5 minuten beetgaar
  4. Bak het gehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul
  5. Pel en snipper het sjalotje
  6. Snijd de bleekselderij in blokjes
  7. Schep de sjalot, de bleekselderij en de Provençaalse kruiden door het gehakt en pers het teentje knoflook erboven uit
  8. Laat het geheel nog ± 3 minuten sudderen
  9. Voeg naar smaak zout en peper toe
  10. Laat de paprikahelften uitlekken of dep ze droog
  11. Zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal en schep het gehaktmengsel erin
  12. Snijd de tomaat in plakjes en verdeel ze over de paprika’s
  13. Snijd de feta in blokjes en strooi die over de tomaat
  14. Bak de paprika’s ± 15 minuten in de oven tot de feta begint te kleuren
  15. Lekker met aardappelpuree met bosui