aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 12 tongfilets
- 12 plakjes verse zalm
- 8 pijlen witlof
- 3/4 l visfumet
- 20 cl room
- 1 l witte wijn
- 1 tomaat in brunoise
- 1 el gehakte tuinkruiden: peterselie, bieslook, kervel, dille
-
Bereiding:
- Maak het witlof schoon en verwijder kern
- Kook het witlof gaar met een snuifje peper en zout
- Neem 2 stukken aluminiumfolie en smeer ze in met boter
- Plaats op elk stuk folie 6 tongfilets, mooi naast elkaar
- Leg de plakjes zalm over de tongfilets en kruid lichtjes met peper en zout
- Rol de folie toe en sluit voorzichtig
- Leg de rolletjes in een ovenschotel en giet er de warme visfumet over
- Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 15 tot
20 minuten - Houd de rolletjes warm en zeef de fumet in een kookpot
- Voeg bij de gezeefde fumet de tuinkruiden en de room
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en witte wijn