aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 12 tongfilets
    • 12 plakjes verse zalm
    • 8 pijlen witlof
    • 3/4 l visfumet
    • 20 cl room
    • 1 l witte wijn
    • 1 tomaat in brunoise
    • 1 el gehakte tuinkruiden: peterselie, bieslook, kervel, dille

  • Bereiding:

    • Maak het witlof schoon en verwijder kern
    • Kook het witlof gaar met een snuifje peper en zout
    • Neem 2 stukken aluminiumfolie en smeer ze in met boter
    • Plaats op elk stuk folie 6 tongfilets, mooi naast elkaar
    • Leg de plakjes zalm over de tongfilets en kruid lichtjes met peper en zout
    • Rol de folie toe en sluit voorzichtig
    • Leg de rolletjes in een ovenschotel en giet er de warme visfumet over
    • Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 15 tot
      20 minuten
    • Houd de rolletjes warm en zeef de fumet in een kookpot
    • Voeg bij de gezeefde fumet de tuinkruiden en de room
    • Breng het geheel op smaak met peper en zout en witte wijn