Hoeveelheid: 20 stuks


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr rode linzen
    • 4 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 2 1/2 dl lauw water
    • circa 50 gr geklaarde boter
    • 2 theelepels zwarte peperkorrels
    • plantaardige olie om in te bakken


  • Bereiding:

    • Maal de linzen tot fijn meel in een blender of keukenmachine
    • Zeef het meel met zout en bakpoeder in een kom en voeg het lauwe water geleidelijk en al roerend toe tot een zeer stevig deeg is verkregen
    • Laat de boter zachtjes smelten
    • Kneed het deeg minstens 20 minuten; bedruppel het met voldoende gesmolten boter, zodat het deeg niet aan de kom plakt
    • Kneus de peperkorrels, strooi ze over het deeg en kneed ze gelijkmatig erdoor
    • Verdeel het deeg in 20 stukken ter grootte van een golfbal
    • Rol elk stuk zeer dun uit tot een cirkel van 15 cm
    • Stapel ze op elkaar met velletjes bakpapier ertussen
    • Droog ze 2 a 2,5 uur in een op 180 C voorverwarmde oven
    • Vanaf dit punt zijn de papadums in te vriezen voor later gebruik
    • Giet 3 cm olie in een diepe koekepan met dikke bodem
    • Verhit flink tot een stukje papadum erin meteen gaat sissen en drijven
    • Bak de papadums per twee in de hete olie; draai ze 5-10 seconden met behulp van een schuimspaan en een bakspaan
    • Keer ze om en bak nog 5-10 seconden
    • Til ze uit de pan, laat ze erboven even uitdruipen en zet ze weg op een warme plaats om verder uit te druipen