Hoeveelheid: 20 stuks
-
Ingrediënten- 500 gr rode linzen
- 4 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 1/2 dl lauw water
- circa 50 gr geklaarde boter
- 2 theelepels zwarte peperkorrels
- plantaardige olie om in te bakken
-
Bereiding:- Maal de linzen tot fijn meel in een blender of keukenmachine
- Zeef het meel met zout en bakpoeder in een kom en voeg het lauwe water geleidelijk en al roerend toe tot een zeer stevig deeg is verkregen
- Laat de boter zachtjes smelten
- Kneed het deeg minstens 20 minuten; bedruppel het met voldoende gesmolten boter, zodat het deeg niet aan de kom plakt
- Kneus de peperkorrels, strooi ze over het deeg en kneed ze gelijkmatig erdoor
- Verdeel het deeg in 20 stukken ter grootte van een golfbal
- Rol elk stuk zeer dun uit tot een cirkel van 15 cm
- Stapel ze op elkaar met velletjes bakpapier ertussen
- Droog ze 2 a 2,5 uur in een op 180 C voorverwarmde oven
- Vanaf dit punt zijn de papadums in te vriezen voor later gebruik
- Giet 3 cm olie in een diepe koekepan met dikke bodem
- Verhit flink tot een stukje papadum erin meteen gaat sissen en drijven
- Bak de papadums per twee in de hete olie; draai ze 5-10 seconden met behulp van een schuimspaan en een bakspaan
- Keer ze om en bak nog 5-10 seconden
- Til ze uit de pan, laat ze erboven even uitdruipen en zet ze weg op een warme plaats om verder uit te druipen