aantal: 6 stuks


  • Ingrediënten:

    • 1 keer zoet pannenkoekenbeslag (zie basisrecept)
    • 6 el. kristalsuiker
    • 1 el citroensap
    • 200 gr kwark
    • 200 gr frambozen
    • 200 gr bosbessen
    • 100 gr bosaardbeien
    • 100 gr aalbessen
    • 4 el cointreau
    • 4 el poedersuiker


  • Bereiding:

    • Muntblaadjes voor de garnering
    • Bak malse pannenkoeken volgens het basisrecept
    • Neem 6 kleine gratineerpotjes en beboter de binnenkant
    • Leg op elk potje een pannenkoek en duw hem er voorzichtig in zonder te scheuren
    • De rand van de pannenkoek wordt over de rand van het potje gevouwen
    • De bedoeling is dat er een mandje of korfje ontstaat
    • Zet de potjes 20 a 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
    • Meng 3 eetlepels suiker met het citroensap en de kwark
    • Zet in de koelkast
    • Doe de helft van de frambozen door een roerzeef
    • Meng de cointreau met het frambozensap en verdeel over 6 borden
    • Haal de pannenkoekkorfjes uit de potjes en plaats op elk bord 1
    • Vul de korfjes met het kwarkmengsel
    • Versier rondom met de resterende vruchten
    • Bestrooi met poedersuiker en garneer met muntblaadjes