aantal: 6 stuks
-
Ingrediënten:- 1 keer zoet pannenkoekenbeslag (zie basisrecept)
- 6 el. kristalsuiker
- 1 el citroensap
- 200 gr kwark
- 200 gr frambozen
- 200 gr bosbessen
- 100 gr bosaardbeien
- 100 gr aalbessen
- 4 el cointreau
- 4 el poedersuiker
-
Bereiding:- Muntblaadjes voor de garnering
- Bak malse pannenkoeken volgens het basisrecept
- Neem 6 kleine gratineerpotjes en beboter de binnenkant
- Leg op elk potje een pannenkoek en duw hem er voorzichtig in zonder te scheuren
- De rand van de pannenkoek wordt over de rand van het potje gevouwen
- De bedoeling is dat er een mandje of korfje ontstaat
- Zet de potjes 20 a 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Meng 3 eetlepels suiker met het citroensap en de kwark
- Zet in de koelkast
- Doe de helft van de frambozen door een roerzeef
- Meng de cointreau met het frambozensap en verdeel over 6 borden
- Haal de pannenkoekkorfjes uit de potjes en plaats op elk bord 1
- Vul de korfjes met het kwarkmengsel
- Versier rondom met de resterende vruchten
- Bestrooi met poedersuiker en garneer met muntblaadjes