aantal: 6 a 8 stuks
- Ingrediënten:
-
125 gr tarwemeel - 2 eieren
- 7 a 9 el kristalsuiker
- Snufje zout
- 1/4 l volle melk
- 60 gr gesmolten boter
- Plantaardige olie of boter om in te bakken
- 6 a 8 el Grand Marnier
-
-
Bereiding:- Zeef het meel in een kom
- Maar een kuiltje in het midden en breek de eieren er in
- Voeg 1 eetlepel suiker toe en meng alles goed
- Voeg het zout en vijf eetlepels melk toe en meng alles verder met een spatel
- Meng geleidelijk de rest van de melk erdoor
- Meng tot slot de gesmolten boter erdoor
- Dek de kom af met een theedoek en laat een half uur rusten
- Verhit wat olie of boter in een pan
- Verdeel een dunne laag beslag over de bodem
- Bak beide kanten goudbruin
- Hou de pannenkoeken in de oven warm
- Bestrooi elke pannenkoek met ca. 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel grand marnier
- Vouw hem dicht en dien onmiddellijk op