aantal: 6 a 8 stuks

  • IngrediĆ«nten:

    • 125 gr tarwemeel
    • 2 eieren
    • 7 a 9 el kristalsuiker
    • Snufje zout
    • 1/4 l volle melk
    • 60 gr gesmolten boter
    • Plantaardige olie of boter om in te bakken
    • 6 a 8 el Grand Marnier


  • Bereiding:

    • Zeef het meel in een kom
    • Maar een kuiltje in het midden en breek de eieren er in
    • Voeg 1 eetlepel suiker toe en meng alles goed
    • Voeg het zout en vijf eetlepels melk toe en meng alles verder met een spatel
    • Meng geleidelijk de rest van de melk erdoor
    • Meng tot slot de gesmolten boter erdoor
    • Dek de kom af met een theedoek en laat een half uur rusten
    • Verhit wat olie of boter in een pan
    • Verdeel een dunne laag beslag over de bodem
    • Bak beide kanten goudbruin
    • Hou de pannenkoeken in de oven warm
    • Bestrooi elke pannenkoek met ca. 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel grand marnier
    • Vouw hem dicht en dien onmiddellijk op