aantal: 6-8 stuks
-
Ingrediënten:- 125 gr tarwemeel
- 2 eieren
- 3 dl volle melk
- 30 gr gesmolten boter
- Snufje zout
- 4 el suiker
- Ca. 3 borrelglaasje brandewijn of heidebitter
- 4 el boter
-
Bereiding:- Plantaardige olie of boter om in te bakken
- Zeef het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden
- Breek er de eieren in en voeg al roerend de melk erbij
- Voeg er de gesmolten boter, het zout 2 el suiker en 1 borrelglaasje heidebitter of brandewijn
aan toe - Meng alles tot een glad beslag
- Dek de kom af en laat een half uur rusten
- Verhit olie of boter in een pan
- Verdeel een dunne laag beslag over de bodem
- Bak de pannenkoeken op een matig vuur goudbruin
- Houd de pannenoeken warm in de oven
- Smelt 4 el boter in een steelpannetje
- Voeg 2 el suiker toe en laat lichtjes karameliseren
- Serveel 1 pannenkoek per bord en garneer met ca. 2 tl van deze saus
- Besprenkel met een beetje heidebitter of brandenwijn en flambeer
- Dien onmiddellijk op