aantal: 6-8 stuks


  • IngrediĆ«nten:

    • 125 gr tarwemeel
    • 2 eieren
    • 3 dl volle melk
    • 30 gr gesmolten boter
    • Snufje zout
    • 4 el suiker

    • Ca. 3 borrelglaasje brandewijn of heidebitter
    • 4 el boter


  • Bereiding:

    • Plantaardige olie of boter om in te bakken
    • Zeef het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden
    • Breek er de eieren in en voeg al roerend de melk erbij
    • Voeg er de gesmolten boter, het zout 2 el suiker en 1 borrelglaasje heidebitter of brandewijn
      aan toe
    • Meng alles tot een glad beslag
    • Dek de kom af en laat een half uur rusten
    • Verhit olie of boter in een pan
    • Verdeel een dunne laag beslag over de bodem
    • Bak de pannenkoeken op een matig vuur goudbruin
    • Houd de pannenoeken warm in de oven
    • Smelt 4 el boter in een steelpannetje
    • Voeg 2 el suiker toe en laat lichtjes karameliseren
    • Serveel 1 pannenkoek per bord en garneer met ca. 2 tl van deze saus
    • Besprenkel met een beetje heidebitter of brandenwijn en flambeer
    • Dien onmiddellijk op