aantal: 4 stuks


  • IngrediĆ«nten:

    • 300 gram bloem
    • 1 mespunt zout
    • 5 deciliter melk
    • 15 gram gist
    • Boter
    • Suiker


  • Bereiding:

    • Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe
    • Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk
    • Maak een kuiltje in de bloem en giet daar de gistoplossing in
    • Maak vanuit het midden met een houten lepel – scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk bijschenkend – een mooi glad beslag
    • Laat het beslag – afgedekt met een vochtige doek – 1 uur op een warm plekje rijzen
    • Verhit in een koekenpan wat boter
    • Doe hier een kwart van het beslag in en draai de pan vlug rond, zodat het beslag de hele bodem bedekt
    • Laat de pannenkoek op laag vuur aan de onderkant mooi goudbruin worden en keer hem om als de bovenkant helemaal droog geworden is
    • Bak dan ook de tweede kant snel bruin
    • Bak vervolgens de drie andere en houd de pannenkoeken warm
    • Dien de pannenkoeken op met boter en suiker