aantal: 12 stuks
-
Ingrediƫnten:- 250 gr tarwemeel
- 3 eieren
- snufje zout
- 2 el vanillesuiker
- 1/3 l volle melk
- 40 gr gesmolten boter
- 5 appelen
- Poedersuiker
- Calvados
-
Bereiding:- Plantaardige olie of boter om in en bakken
- Zeef het meel in een kom
- Maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in
- Meng alles goed door
- Doe er het zout, vanillesuiker en 5 el melk bij
- Meng alles verder met een spatel en voeg beetje bij beetje de rest van melk er aan toe
- Doe er als laatste de gesmolten boter bij en meng alles nog eens goed
- Bedek de kom met een theedoek en laat het en half uur staan
- Schil de appels en verwijder het klokhuis
- Snij ze in dunne schijfjes en voeg dit bij het beslag
- Verhit wat olie of boter in een pan en verdeel een dunne laag beslag over de bodem
- Zorg ervoor dat in iedere pannenkoek ongeveer evenveel appel zit
- Bak ze aan beide kanten goudbruin
- Leg op elk bord 2 pannenkoeken en bestrooi ze licht met poedersuiker
- Besprenkel ze met calvados
- Flambeer ze en dien onmiddellijk op